Applicaties

Geen mandibulair blok meer nodig

De verdoving werkt onmiddellijk en zonder een verdoofd gevoel te geven. Met 1 volledige carpule worden de drie molaren verdoofd.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat de osteocentrale techniek doeltreffender is dan een mandibulair blok. Daarnaast heeft het nog meer bijkomende voordelen:
• Geen verdoofd gevoel
• Werkt onmiddellijk
• Zeer efficiënt, zelfs bij molaren met pulpitis
• Geeft de mogelijkheid om in de onderkaak in beide kwadranten te werken.

De hoeveelheid geïnjecteerde anestheticum bepaalt hoeveel tanden verdoofd worden, de duur van de verdoving (maximaal 1,5 uur) en hoe sterk de verdoving is.

Edentate sector

Door het roteren van de naald kan deze pijnloos en zonder moeite door het corticale bot penetreren en kan de verdoving direct in het spongieuze bot geplaatst worden. De QuickSleeper zorgt voor een gemakkelijke verdoving die altijd zit.

Maxilla

Osteocentrale anesthesie met de QuickSleeper vervangt infiltratie anesthesie in de bovenkaak.
Omdat de verdoving in het midden van het spongieuze bot wordt geplaatst, vervalt het wachten tot de verdoving zit en is het verdoofde gebied groter.

De afwezigheid van gevoelloosheid is comfortabel voor de patiënt en u kunt meerdere behandelingen (in verschillende sectoren) gedurende dezelfde afspraak plannen.

Anesthesie voor kinderen

Osteocentrale anesthesie is bij kinderen zeer gemakkelijk uit te voeren. Hierbij wordt de korte (30G 9mm) DHT naald gebruikt en de voordelen zijn hetzelfde als bij volwassenen: de verdoving is pijnloos, werkt altijd en u kunt direct beginnen met behandelen. De afwezigheid van gevoelloosheid voorkomt wang- en tongbijten.

Dankzij de pengreep en DHT naald kunt u meestal de osteocentrale anesthesie uitvoeren zonder de naald te laten roteren. Zo kunt u een geruisloze verdoving plaatsen. De injectiesnelheid wordt electronisch gestuurd voor maximaal comfort.

Het uiterlijk van de QuickSleeper heeft een positief effect op kinderen: de QuickSleeper ziet er niet uit als een spuit met een naald, maar als een pen.

Multi-sector

Doordat de QuickSleeper dichtbij de apex verdooft heeft osteocentrale anesthesie verschillende voordelen wanneer u meerdere sectoren behandelt:

• Werkt altijd
• Werkt onmiddellijk
• Geen gevoelloosheid (van de lip, tong en wang)
• Geen bijkomende palatinale of linguale injecties nodig, zelfs niet bij een extractie
• Pijnloos

De QuickSleeper verhoogt het rendement van uw praktijk:
• Minder tijdsverlies door een verdoving die niet zit, de inwerktijd van infiltraties of door het plaatsen van een mandibulair blok
• Minder afspraken nodig en daardoor lagere gerelateerde kosten
• Een verhoging van de hoeveelheid te factureren uitgevoerde acties per afspraak
• Een makkelijker te managen agendaplanning

Snijtand-hoektand blok

Door de rotatie van de naald kan de QuickSleeper in het spongieus bot tussen de twee centrale tanden injecteren. Het anestheticum vloeit distaal naar 6 tot 8 tanden: het werkt meteen en zonder gevoelloosheid.

Osteocentrale anesthesie is ideaal om deep scaling mee uit te voeren. Ook kunt u er meerdere behandelingen op de anterieure sectoren mee uitvoeren.

Pulpitis

Met de QuickSleeper hebt u perfecte controle over de concentratie en hoeveelheid anestheticum die in het spongieus bot geïnjecteerd wordt. Door een volledige carpule anesthesie 1:100.000 te injecteren, bij de apex van een tand met pulpitis, voert u een onmiddellijke en veilige anesthesie uit.

Osteocentrale anesthesie vervangt een mandibulair blok. Het is ook een vervanging voor het gebruik van een intraligamentaire verdoving.

Osteocentrale anesthesie met de QuickSleeper zorgt voor rust in uw praktijk, stressloze spoedbehandelingen en een verbetering van de reputatie van de praktijk. Daarnaast voorkomt de QuickSleeper ongefactureerde behandelingen.